Ja, zaagsel kan een geschikte vorm van stalstrooisel zijn voor paarden. Zaagsel wordt verkregen door hout te vermalen tot kleine houtsnippers of -krullen. Het wordt vaak gebruikt als strooisel in paardenstallen vanwege de volgende voordelen:

  • Absorptievermogen: Zaagsel heeft een redelijk goed absorptievermogen, waardoor het urine kan opnemen en geuren kan verminderen. Het helpt om de stal droog en comfortabel te houden.
  • Zachte ondergrond: Zaagsel biedt een zachte en veerkrachtige ondergrond voor paarden om op te staan en te liggen. Het kan de druk op de gewrichten verminderen en een zachte plek bieden voor rust.
  • Beschikbaarheid: Zaagsel is doorgaans redelijk betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar in veel regio’s. Het is verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes, afhankelijk van de gewenste textuur en absorptiecapaciteit.
  • Gemakkelijk in onderhoud: Zaagsel is relatief gemakkelijk te onderhouden. Het kan regelmatig worden opgeschud om een gelijkmatige verdeling en frisheid te behouden. Verontreinigd zaagsel kan worden verwijderd en vervangen.

Hoewel zaagsel een populaire keuze is als stalstrooisel, zijn er enkele overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden. Sommige paarden kunnen allergisch zijn voor het stof dat in zaagsel kan voorkomen, dus het is belangrijk om de kwaliteit van het zaagsel te controleren en te zorgen voor goede ventilatie in de stal. Daarnaast kan het nodig zijn om wat extra strooisel toe te voegen om de gewenste dikte en demping te bereiken.

Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij stalbeheerders, ervaren paardeneigenaren of dierenartsen, omdat zij bekend zijn met de specifieke behoeften van de paarden en de lokale omstandigheden. Ze kunnen je helpen bepalen of zaagsel een geschikte keuze is voor jouw paard(en) en stalomgeving.

zaagsel – fijn – 16,5 KG – knaagdieren – paarden – bodembedekking

o.a. verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 15/06/2024 - 06:47

Plospan Houtvezel 550 liter

o.a. verkrijgbaar bij

bol.com (€32,00)
Laatst bijgewerkt op: 15/06/2024 - 06:47