Effectieve Vliegenbescherming voor Paarden: 5 Tips om je paard te beschermen

Paarden zijn prachtige dieren die helaas vaak het doelwit zijn van hinderlijke vliegen. Vliegen zijn niet alleen irritant voor paarden, maar kunnen ook gezondheidsproblemen veroorzaken zoals huidirritaties en infecties. Daarom is het van groot belang om effectieve vliegenbescherming voor je paard te bieden. Hier zijn enkele tips om vliegen effectief te bestrijden en te voorkomen.

1. Maak Gebruik van Vliegenmaskers

Vliegenmaskers zijn een cruciaal hulpmiddel in de strijd tegen vliegen en andere vervelende insecten die het welzijn van je paard in gevaar kunnen brengen. Deze maskers zijn ontworpen om het hoofd van het paard, vooral de gevoelige ogen en oren, te beschermen tegen vliegen.

Vliegenmaskers zijn gemaakt van ademende, lichte stoffen die bestand zijn tegen de inwerking van vliegen zonder het zicht of gehoor van het paard te belemmeren. Ze zijn ontworpen om comfortabel te zijn, met zachte randen om schuren en irritatie te voorkomen.

Vliegenmaskers zijn er in verschillende stijlen en maten. Sommige bedekken alleen de ogen, terwijl andere ook de oren, neus en soms zelfs de hele hals bedekken. Het is belangrijk om een masker te kiezen dat het beste past bij de behoeften van jouw specifieke paard.

Net als bij vliegendekens is de pasvorm cruciaal bij het kiezen van een vliegenmasker. Een goed passend masker moet strak genoeg zijn om op zijn plaats te blijven, maar niet zo strak dat het ongemak veroorzaakt of de beweging van het paard beperkt. Zorg er ook voor dat het masker niet tegen de ogen van het paard wrijft, want dit kan irritatie veroorzaken.

Een vliegenmasker is een eenvoudige en effectieve methode om je paard te beschermen tegen vliegen. Wanneer het correct wordt gebruikt in combinatie met andere vliegenbestrijdingsmethoden, kan het helpen om het comfort en de gezondheid van je paard tijdens het vliegenseizoen te verzekeren.

2. Gebruik Vliegensprays en -gels

Er zijn diverse sprays en gels op de markt die een afschrikkende werking hebben op vliegen. Het is belangrijk om producten te kiezen die veilig zijn voor paarden. Breng deze producten regelmatig aan, vooral tijdens de warmere maanden wanneer vliegen het meest actief zijn. In dit artikel gaan we hier iets verder op in.

3. Vliegendekens

Vliegendekens, ook wel anti-vliegendekens genoemd, zijn een essentieel onderdeel van de vliegenbescherming voor paarden. Deze dekens zijn speciaal ontworpen om het paard te beschermen tegen vliegen en andere insecten zonder het paard te oververhitten. Ze zijn over het algemeen gemaakt van lichtgewicht, ademend materiaal dat vliegen afschrikt zonder de bewegingsvrijheid van het paard te beperken.

De vliegendeken bedekt het grootste deel van het lichaam van het paard, inclusief de hals, rug, zijden en soms zelfs de staart. Het doel is om een fysieke barrière te creëren tussen het paard en de vliegen. Sommige vliegendekens hebben ook UV-bescherming, wat een extra voordeel is omdat het kan helpen bij het voorkomen van zonnebrand.

Het kiezen van de juiste vliegendeken voor je paard kan afhangen van verschillende factoren, zoals het ras, de grootte en de levensstijl van het paard, evenals de specifieke vliegenproblemen in jouw regio. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de pasvorm en het comfort van de deken. Een deken die te strak zit kan wrijving en irritatie veroorzaken, terwijl een deken die te los zit niet effectief zal zijn en kan verschuiven of vastlopen.

4. Omgevingsbeheer

Een effectieve vliegenbescherming gaat verder dan alleen het paard. Het is ook belangrijk om de omgeving van het paard te beheren. Regelmatige reiniging en verwijdering van mest kan helpen om vliegenpopulaties onder controle te houden, omdat dit hun broedplaatsen elimineert. Het gebruik van vliegenvallen en -strips kan ook helpen.

Horse Fly Trap Glue (Lijm)

o.a. verkrijgbaar bij

bol.com (€20,95)
Laatst bijgewerkt op: 21/07/2024 - 07:29
Green Protect Fly Discreet tegen vliegen 3st

o.a. verkrijgbaar bij

bol.com (€13,09)
Laatst bijgewerkt op: 21/07/2024 - 07:28

5. Voedingssupplementen

Sommige voedingssupplementen zijn ontworpen om een natuurlijke afweer tegen vliegen te bieden. Ze bevatten ingrediënten die een geur produceren die vliegen afstoot. Overleg altijd met een dierenarts voordat je nieuwe supplementen aan het dieet van je paard toevoegt.

Het beheersen van vliegen kan een uitdaging zijn, maar door een combinatie van deze technieken te gebruiken, kun je je paard comfortabel en gezond houden tijdens het vliegenseizoen. Onthoud dat elk paard uniek is, en wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Experimenteer dus met verschillende methoden en producten om te zien wat het beste werkt voor jouw paard.

o.a. verkrijgbaar bij

dekroo.nl (€0,00)
ej.nl (€49,95)
bol.com (€58,70)
Laatst bijgewerkt op: 21/07/2024 - 07:27

o.a. verkrijgbaar bij

welkoop.nl (€22,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 21/07/2024 - 07:28

o.a. verkrijgbaar bij

welkoop.nl (€47,95)
bol.com (€49,95)
Laatst bijgewerkt op: 22/07/2024 - 06:31

o.a. verkrijgbaar bij

welkoop.nl (€24,95)
bol.com (€29,91)
Laatst bijgewerkt op: 22/07/2024 - 06:30