Kan een paard je missen?

Paarden zijn sociale dieren en kunnen de aanwezigheid van andere paarden en mensen waarderen. Er is bewijs dat paarden emoties kunnen ervaren en herinneringen kunnen maken, daarom is het mogelijk dat een paard iemand of iets kan missen met wie of waarmee het een hechte band heeft.

Paarden hebben de neiging om hechte banden te vormen met hun eigen soort, maar ook met mensen, specifiek met degenen die vaak verzorgen of met hen werken. Paarden kunnen ook hechte banden vormen met andere dieren zoals honden. Paarden die een hechte band met iemand hebben, kunnen veranderd gedrag vertonen wanneer die persoon niet aanwezig is, zoals verdriet of onrust.

Het is belangrijk om te weten dat elk paard uniek is en dus kan hun emotionele capaciteit en gedrag hierop afhankelijk zijn. Er is nog veel onbekend over hoe paarden emoties ervaren en hoe ze hierop reageren. Er is geen manier om 100% te weten of een paard iemand of iets mist, maar de gedragingen van het paard kan wel aangeven of het paard iemand of iets mist.