Ja, het is mogelijk om één paard te houden. Paarden zijn sociale dieren en het is aan te raden om ervoor te zorgen dat ze voldoende contact hebben met andere paarden, maar het is wel mogelijk om één paard te houden als je voldoende tijd hebt om met het paard te socialiseren en te trainen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte hebt voor het paard en dat je voldoet aan de wet- en regelgeving in jouw regio. Sommige regio’s hebben bijvoorbeeld beperkingen op het aantal paarden dat je aan huis mag houden of vereisen dat je een vergunning hebt om paarden te houden. Het is aan te raden om te informeren naar de wet- en regelgeving in jouw regio voordat je één paard gaat houden.

Houd er rekening mee dat het houden van één paard extra verantwoordelijkheid en tijd vereist. Het is aan te raden om professioneel advies te vragen aan een dierenarts of paardentrainer om te bepalen of het houden van één paard geschikt is voor jou en om te leren hoe je het paard op de juiste manier kunt verzorgen. Zoek ook naar informatie op het internet of vraag het advies van andere paardenliefhebbers om te bepalen wat het beste is voor jouw dier.