Er zijn een aantal dingen waartegen paarden niet kunnen, waaronder:

Gifstoffen: Paarden zijn gevoelig voor een aantal giftige stoffen, zoals bepaalde grondstoffen, pesticiden, en bepaalde kruiden en planten. Het is belangrijk om te weten welke planten giftig zijn voor paarden en om ervoor te zorgen dat ze deze planten niet eten.

Stress: Paarden zijn gevoelig voor stress, en kunnen lijden aan stress gerelateerde aandoeningen zoals colic, diarree en huidproblemen. Stress kan worden veroorzaakt door veranderingen in hun omgeving, veranderde routine, slechte behandeling, of het afwezig zijn van andere paarden of mensen.

Oververhitting: Paarden zijn gevoelig voor oververhitting, vooral wanneer ze zijn bedekt met een dikke vacht en zijn blootgesteld aan hoge temperaturen en vochtigheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat paarden toegang hebben tot schaduw en water, en om hen koel te houden tijdens warme dagen.

Onvoldoende beweging: Paarden zijn actieve dieren en hebben dagelijkse beweging nodig om gezond te blijven. Wanneer paarden niet genoeg beweging krijgen, kunnen ze last krijgen van problemen zoals obesitas, spier- en gewrichtsproblemen en mentale problemen.