Waar moet je op letten bij het kiezen van een cap voor buitenritten?

 • Veiligheid: De belangrijkste eigenschap van een cap is dat deze veiligheid biedt bij een val of stoot. Kies daarom altijd voor een cap met een veiligheidskeurmerk, zoals de VG1 of CE-markering. Dit geeft aan dat de cap getest is en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.
 • Ventilatie: Tijdens het rijden kan het behoorlijk warm worden onder een cap. Zorg daarom dat de cap voldoende ventilatie heeft, bijvoorbeeld door middel van ventilatieopeningen aan de bovenzijde of ventilatiesleuven aan de zijkant.
 • Comfort: Een cap moet comfortabel zitten, anders is het lastig om hem langere tijd te dragen. Let daarom op de pasvorm, en of de cap goed aansluit op het hoofd. Ook een zachte voering kan bijdragen aan het draagcomfort.

Top 7 beste beschermende caps voor paardrijden:

 1. Samshield Shadowmatt: Deze cap is gemaakt van lichtgewicht materialen en biedt optimale ventilatie door middel van meerdere ventilatieopeningen. De cap heeft een strak design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 2. Charles Owen Ayr8: Deze cap heeft een klassiek design en biedt optimale ventilatie door middel van luchtgaten aan de voor- en achterzijde. De cap heeft een zachte voering en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 3. KEP Cromo T: Deze cap is voorzien van een innovatief ventilatiesysteem, waardoor de luchtstroom optimaal is. De cap heeft een strak design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 4. GPA Speed Air: Deze cap heeft een sportief design en biedt optimale ventilatie door middel van meerdere ventilatieopeningen. De cap heeft een zachte voering en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 5. Uvex Perfexxion Active: Deze cap heeft een modern design en biedt optimale ventilatie door middel van meerdere ventilatieopeningen. De cap heeft een zachte voering en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 6. Gatehouse Conquest Mkii: Deze cap heeft een klassiek design en biedt optimale ventilatie door middel van meerdere ventilatieopeningen. De cap heeft een zachte voering en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 7. Harry’s Horse Champion: Deze cap heeft een strak design en biedt optimale ventilatie door middel van meerd
 8. o.a. verkrijgbaar bij

  ej.nl (€164,95)
  bol.com
  Laatst bijgewerkt op: 29/05/2024 - 06:52

  o.a. verkrijgbaar bij

  ej.nl (€299,95)
  bol.com
  Laatst bijgewerkt op: 29/05/2024 - 06:52

  o.a. verkrijgbaar bij

  ej.nl (€549,95)
  bol.com
  Laatst bijgewerkt op: 29/05/2024 - 06:39