Slobber is een afscheiding die wordt geproduceerd door de speekselklieren van een paard. Het is een normaal verschijnsel en wordt vaak gezien als een teken van gezonde speekselklieren. De afscheiding is meestal helder of lichtgeel van kleur en heeft een dunne, vloeibare consistentie.

Paarden produceren slobber wanneer ze eten of drinken, of wanneer ze kauwen op hooi of kuilvoer. Het is ook normaal om slobber te zien wanneer een paard opgewonden is, zoals tijdens het rijden of deelnemen aan wedstrijden.

In sommige gevallen kan een overmatige hoeveelheid slobber of een verandering in de consistentie van de slobber een indicatie zijn van een gezondheidsprobleem, zoals infecties van de mond of speekselklieren, maag- of darmproblemen, of zelfs orale tumoren.

Als u zich zorgen maakt over de hoeveelheid of consistentie van de slobber van uw paard, is het het beste om contact op te nemen met een dierenarts voor een onderzoek. Zij zullen uw paard kunnen onderzoeken en eventuele gezondheidsproblemen kunnen identificeren en behandelen.