Er zijn een aantal dingen die je aan je paard kunt geven als beloning, afhankelijk van wat het dier lekker vindt en wat geschikt is voor zijn behoeften. Hieronder geef ik je een overzicht van enkele opties die je kunt overwegen:

Voer: sommige paarden zullen graag extra voer als beloning accepteren, zoals een handjevol muesli of een klein stukje fruit. Houd er wel rekening mee dat te veel extra voer niet goed is voor de gezondheid van het dier, dus geef het met mate.

Knabbels: sommige paarden vinden het lekker om te knabbelen op dingen zoals wortelen, appels of speciaal gemaakte paardenknabbels. Let wel op dat je geen dingen geeft die schadelijk kunnen zijn voor het dier, zoals chocolade of suiker.

Vrije tijd: sommige paarden zullen graag extra tijd als beloning accepteren, zoals extra tijd om te grazen of om te spelen. Dit kan een leuke manier zijn om te laten zien dat je het dier waardeert en om het dier te belonen voor goed gedrag.

Het is aan te raden om professioneel advies te vragen aan een dierenarts of paardentrainer om te bepalen wat het beste is voor jouw paard.