Welke paardensport evenementen zijn er in Nederland?

Er worden jaarlijks verschillende grote paardensport evenementen gehouden in Nederland. Hieronder volgt een overzicht van enkele bekende evenementen:

  1. CHIO Rotterdam – Dit internationale paardensportevenement vindt jaarlijks plaats in juni en trekt zowel nationale als internationale ruiters aan. Er worden verschillende disciplines beoefend, waaronder dressuur, springen, mennen en eventing.
  2. Jumping Amsterdam – Dit evenement wordt sinds 1958 georganiseerd en is een van de oudste indoor springwedstrijden ter wereld. Het vindt plaats in januari en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.
  3. Outdoor Gelderland – Dit paardensportevenement wordt jaarlijks in juni georganiseerd op het terrein van Papendal in Arnhem. Er worden verschillende disciplines beoefend, waaronder dressuur, springen, mennen en eventing.
  4. Indoor Brabant – Dit evenement vindt jaarlijks plaats in maart en trekt zowel nationale als internationale ruiters aan. Naast de paardensportwedstrijden zijn er ook verschillende side-events, zoals een hengstenkeuring en een strodorp.
  5. Dutch Open Para Dressage – Dit evenement richt zich specifiek op de para-dressuur en wordt jaarlijks georganiseerd in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Naast deze evenementen zijn er nog vele andere paardensportwedstrijden en -evenementen die jaarlijks in Nederland worden georganiseerd, zowel indoor als outdoor.