Biotine+ is een voedingssupplement dat vaak wordt gebruikt in de paardensport. Het bevat biotine, een essentiële vitamine die belangrijk is voor de gezondheid van paarden.

Biotine+ bevat naast biotine ook andere belangrijke voedingsstoffen, zoals zink en methionine. Zink is nodig voor een goede huid- en hoefgezondheid, terwijl methionine een essentieel aminozuur is dat nodig is voor de aanmaak van eiwitten en daarmee voor de opbouw van spierweefsel.

Biotine+ kan worden gebruikt bij paarden met problemen aan de hoeven, zoals scheuren of brokkelige hoeven. Het kan ook worden gebruikt bij paarden met een droge, schilferige huid of een doffe vacht. Daarnaast kan het helpen om de groei en ontwikkeling van jonge paarden te ondersteunen.

Het gebruik van biotine+ moet worden aangepast aan de individuele behoeften van het paard en de omstandigheden waarin het wordt gehouden en getraind. Het is belangrijk om de dosering en het gebruik te bespreken met een dierenarts of voedingsdeskundige om ervoor te zorgen dat het paard de juiste hoeveelheden krijgt en het supplement veilig kan worden gebruikt in combinatie met andere voedingsstoffen.

Biotine is van nature aanwezig in het paardenvoer, met name in hooi, stro en granen. Het wordt echter niet altijd in voldoende hoeveelheden opgenomen door het paard, waardoor supplementatie nodig kan zijn. Biotine speelt een belangrijke rol bij de vorming van hoornweefsel, zoals de hoeven, manen en staart van het paard. Het kan helpen om de kwaliteit van het hoornweefsel te verbeteren, waardoor de hoeven van het paard sterker worden en minder snel broos en breekbaar worden.

In het algemeen kan biotine+ een nuttige aanvulling zijn op het dieet van paarden, vooral als ze worden gehouden in omstandigheden waarin er minder biotine beschikbaar is in het voer. Het kan helpen om de gezondheid van de hoeven en de algehele conditie van het paard te verbeteren.

o.a. verkrijgbaar bij

medpets.nl (€24,70)
ej.nl (€25,95)
agradi.nl (€25,95)
bol.com (€30,61)
Laatst bijgewerkt op: 15/06/2024 - 07:31