Hoe ondersteun ik de hormonale cyclus van merries?

Het ondersteunen van de hormonale cyclus van merries kan helpen om de vruchtbaarheid en algehele gezondheid te verbeteren. Hieronder volgen enkele suggesties:

  • Zorg voor een gezond dieet: Merries hebben een gezond en uitgebalanceerd dieet nodig om hun hormonen in balans te houden. Ze hebben een hoog vezelgehalte en kwalitatief hoogwaardig eiwit nodig, evenals voldoende vitaminen en mineralen. Het voeren van voedingsmiddelen die de oestrogeenproductie stimuleren, zoals soja, kan helpen om de hormonale balans te ondersteunen.
  • Supplementen: Sommige supplementen, zoals vitamine E en selenium, kunnen de hormoonproductie ondersteunen en het lichaam helpen bij de vruchtbaarheid. Raadpleeg een dierenarts of voedingsdeskundige voordat u supplementen aan uw merrie geeft.
  • Regelmatige beweging: Regelmatige lichaamsbeweging kan de bloedcirculatie en de hormonale balans verbeteren. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress, wat de hormoonproductie kan verstoren.
  • Regelmatige controle door een dierenarts: Een dierenarts kan een hormoontest uitvoeren om de hormonale status van de merrie te bepalen. Dit kan helpen bij het identificeren van eventuele hormonale onevenwichtigheden en de juiste behandeling aanbevelen.
  • Verlichting van stress: Stress kan de hormoonproductie verstoren. Het bieden van een veilige en comfortabele omgeving voor de merrie kan helpen om stress te verminderen. Het kan ook nuttig zijn om de merrie regelmatig uit te halen, om haar geestelijke en lichamelijke welzijn te verbeteren.
  • Reguliere reproductieve evaluaties: Een dierenarts kan de merrie regelmatig evalueren om te zien of ze klaar is om te fokken. Dit kan helpen bij het identificeren van eventuele problemen die de vruchtbaarheid beïnvloeden en de juiste behandeling aanbevelen.
Het is belangrijk om te onthouden dat elke merrie anders is, en dat de juiste ondersteuning kan variëren afhankelijk van haar specifieke behoeften en gezondheidsgeschiedenis. Een dierenarts of paardenprofessional kan helpen bij het identificeren van de juiste ondersteuning voor uw merrie.

Spanning en gedragsproblemen komen regelmatig voor bij paarden. Een onevenwichtige hormoonbalans kan hierbij een rol spelen. Een gevolg hiervan kan zijn dat uw merrie last krijgt van stemmingswisselingen, agressief wordt of onhandelbaar is tijdens trainingen en wedstrijden. Wanneer dit het geval is, kunt u uw merrie NAF Oestress van NAF Equine geven. De ingrediënten in dit voedingssupplement ondersteunen de hormonale cyclus van uw paard en helpen zo bij de aanpak van de stemmingswisselingen.
NAF Oestress Liquid – 2 liter

o.a. verkrijgbaar bij

medpets.nl (€59,95)
bol.com (€68,90)
ej.nl (€74,95)
Laatst bijgewerkt op: 15/06/2024 - 07:15

NAF Oestress 1kg

o.a. verkrijgbaar bij

medpets.nl (€72,60)
bol.com (€78,95)
Laatst bijgewerkt op: 15/06/2024 - 07:15

o.a. verkrijgbaar bij

medpets.nl (€59,95)
bol.com (€68,90)
ej.nl (€74,95)
Laatst bijgewerkt op: 15/06/2024 - 07:15

o.a. verkrijgbaar bij

medpets.nl (€72,60)
bol.com (€78,95)
Laatst bijgewerkt op: 15/06/2024 - 07:15