Als je kind net begint met paardrijden kan het lastig zijn om betaalbare rijkleding te vinden die ook nog eens van goede kwaliteit is. Gelukkig zijn er genoeg merken die zich richten op het maken van kwalitatief goede rijkleding voor kinderen tegen een betaalbare prijs. In dit artikel zetten we een aantal van deze merken op een rijtje en geven we tips waar je op moet letten bij het kopen van rijkleding voor je kind.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de juiste maat. Een te grote of te kleine rijbroek kan zorgen voor ongemak en afleiding tijdens het rijden. Meet daarom goed de maten op voordat je bestelt. Veel merken hebben ook een maattabel op hun website, waarbij je de lengte, taille en heupen kunt opmeten.

Vervolgens is het belangrijk om te letten op de stof waarvan de rijkleding is gemaakt. Een goede rijbroek is gemaakt van een stevige, elastische stof die goed ademt. Hierdoor kan je kind makkelijk bewegen en krijgt het geen warm en zweterig gevoel tijdens het rijden. Ook is het belangrijk dat de stof snel droogt en makkelijk schoon te maken is.

Hieronder hebben we een aantal betaalbare merken op een rijtje gezet die goede rijkleding voor kinderen aanbieden:

 • HKM Sports Equipment
  Dit Duitse merk biedt kwalitatief goede rijkleding voor een betaalbare prijs. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan rijbroeken, rijjassen, bodywarmers en polo’s voor kinderen.
 • BR
  BR biedt naast de normale rijkleding ook speciale kinderrijkleding aan, in vrolijke kleuren en patronen. Het merk heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en biedt ook andere accessoires voor kinderen aan zoals handschoenen en sokken.
 • QHP
  QHP is een Nederlands merk dat zich specialiseert in rijkleding voor kinderen. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan rijbroeken, rijjassen en bodywarmers in verschillende kleuren en maten.
 • Harry’s Horse
  Harry’s Horse is een bekend merk dat zich richt op ruitersportartikelen voor een betaalbare prijs. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan rijkleding voor kinderen, van rijbroeken tot bodywarmers en jassen.
 • PFIFF
  PFIFF is een Duits merk dat zich richt op kwalitatief goede rijkleding voor een betaalbare prijs. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan rijbroeken, rijjassen en bodywarmers voor kinderen in verschillende kleuren en maten.

Met deze tips en merken kan je betaalbare rijkleding voor je kind vinden, zodat ze in alle comfort en veiligheid kunnen genieten van het paardrijden.

En waar kun je deze spullen nu kopen? boven zijn er al wat links, maar hier nog even een klein lijstje met waar je online betaalbare rijkleding voor kinderen (en volwassenen) kunt kopen.

Divoza

EJ

DeKroo

Minihorseshop

BOL