Houden paarden van lopen in het water?

Sommige paarden genieten ervan om in het water te lopen en te spelen, terwijl andere paarden het niet prettig vinden of angstig kunnen zijn voor het water. Dit kan afhangen van de individuele paard en zijn ervaringen met water.

Paarden die opgegroeid zijn in een omgeving waar ze vaak in contact komen met water, zoals bijvoorbeeld een rivier of een meer, zijn vaak meer comfortabel in het water en kunnen er zelfs van genieten.

Sommige paarden zijn niet gewend aan water of hebben angstige ervaringen gehad met water, die zich zullen verzetten tegen het lopen in het water, of het zelfs proberen te vermijden.

In het geval dat het paard nog niet gewend is aan water, is het belangrijk om het paard geleidelijk aan te laten wennen aan het water, dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld het paard aan te laten wennen aan het geluid en geur van water, voordat het paard daadwerkelijk in het water loopt. Dit kan helpen om angst en weerstand tegen het water te verminderen.

Over het algemeen kan men zeggen dat het paard van nature wel aangetrokken kan zijn tot water, maar of het daadwerkelijk genietend van het lopen in het water zal zijn, hangt af van zijn individuele persoonlijkheid en zijn ervaringen met water.