Wanneer paarden weer naar de wei gaan, hangt af van verschillende factoren, zoals het weer, de weideconditie en de gezondheid van de paarden. Over het algemeen gaan paarden in het voorjaar, wanneer het gras begint te groeien, weer naar de wei. Dit kan variëren van eind februari tot begin mei, afhankelijk van de regio en weersomstandigheden.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de weide goed is omheind en veilig is voor de paarden. Ook moeten de paarden geleidelijk aan wennen aan het verse gras om gezondheidsproblemen te voorkomen. Het is aan te raden om de eerste paar dagen het grasrantsoen te beperken en de tijd in de weide langzaam op te bouwen.

In de herfst, wanneer het gras niet meer voldoende voedingsstoffen bevat, gaan de paarden meestal weer terug naar de stal en krijgen ze hooi en eventueel krachtvoer. Ook dit kan per regio en situatie verschillen. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede overgang van de weide naar de stal om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Wordt er teveel gras gegeten, dan kun je overwegen om een graasmasker te kopen en op deze manier de inname van het gras te beperken. Zo blijft je paard gezond en ook je weiland.

o.a. verkrijgbaar bij

Laatst bijgewerkt op: 15/06/2024 - 07:21

o.a. verkrijgbaar bij

Laatst bijgewerkt op: 15/06/2024 - 07:21

o.a. verkrijgbaar bij

Laatst bijgewerkt op: 15/06/2024 - 07:22

o.a. verkrijgbaar bij

Laatst bijgewerkt op: 15/06/2024 - 07:20