Een paard is een herbivoor en eet daarom voornamelijk plantaardig voedsel. Hierbij kun je denken aan hooi, gras, kuilvoer, groenten en fruit. Daarnaast kunnen paarden ook mineralen en vitaminen binnenkrijgen via supplementen of speciaal gevormd voer. Het is belangrijk om te weten dat niet alle soorten fruit en groenten even geschikt zijn voor paarden, dus het is verstandig om je hierin te verdiepen en te overleggen met een dierenarts. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid en de frequentie van de maaltijden om obesitas en andere gezondheidsproblemen te voorkomen.

Welk fruit is minder geschikt?

Er zijn bepaalde soorten fruit die minder geschikt zijn voor paarden om te eten. Dit omvat fruit met hoge concentraties suiker en zuren, zoals druiven, uien, knoflook en sinaasappels. Dit fruit kan leiden tot maagproblemen en andere gezondheidsproblemen voor paarden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat paarden een gezonde en uitgebalanceerde voeding krijgen, die is afgestemd op hun specifieke behoeften en leeftijd. Overleg altijd met een dierenarts voordat u veranderingen aanbrengt in de voeding van uw paard.

Welke groenten zijn minder geschikt?

Er zijn bepaalde groenten die minder geschikt zijn voor paarden. Deze omvatten:

  • Rode bieten: deze bevatten natuurlijke toxines en kunnen schadelijk zijn voor paarden.
  • Avocado’s: deze bevatten een giftige stof genaamd persenon, die schadelijk kan zijn voor paarden.
  • Aardappelen en aardappelplanten: deze bevatten giftige stoffen die paarden kunnen vergiftigen.
  • Uien en knoflook: deze kunnen leiden tot bloedarmoede bij paarden en daarom wordt afgeraden ze te voeren.
Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw paard een uitgebalanceerd dieet geeft, met veel groenten die specifiek voor paarden geschikt zijn. Overleg altijd met een dierenarts voordat u iets nieuws toevoegt aan het dieet van uw paard.