De meningen over of paarden van regen houden, variëren. Sommige paarden lijken niet te storen aan regen en zullen zelfs blijven graasen tijdens een regenbui. Andere paarden zullen zich in hun stal terugtrekken als het regent, of zich ongemakkelijk gedragen.

Paarden hebben immers ook een eigen persoonlijkheid, net als mensen, en hun reactie op regen kan afhankelijk zijn van hun specifieke ervaringen en achtergrond.

Paarden die gewend zijn aan regen, zoals paarden die in een vochtig klimaat leven, zullen waarschijnlijk minder gestoord worden door regen dan paarden die in een droog klimaat leven.

Sommige paarden kunnen zich ook ongemakkelijk voelen in regen vanwege hun vacht, sommige paarden hebben dunne vacht en zullen sneller koud worden, andere paarden hebben een dikke vacht die hen beschermt tegen regen.

In feite, paarden zullen zich vaak aanpassen aan de omstandigheden waarin ze zich bevinden, dus als ze regelmatig worden blootgesteld aan regen, zullen ze waarschijnlijk leren om ermee om te gaan en het minder erg vinden.

Het is aan te raden om uw paard te beschermen tegen regen, door bijvoorbeeld een regendeken te gebruiken, of een geschikte stal te bieden, om hen te beschermen tegen de elementen.