Klinische keuring paard, wanneer doe je dit?

Een klinische keuring van een paard is een uitgebreide inspectie van het fysieke en medische vermogen van het paard, meestal uitgevoerd wanneer een paard verkocht of verhuisd wordt. Dit omvat het onderzoeken van het uiterlijk, beweging, gedrag, ademhaling, hart en bloedvaten, spieren en gewrichten en andere aspecten van de gezondheid van het paard.

De klinische keuring is meestal uitgevoerd door een dierenarts, die zorgvuldig elk aspect van het paard inspecteert en aantekeningen maakt over eventuele problemen of beperkingen. Het doel is om een volledig beeld te krijgen van de gezondheid en het vermogen van het paard, zodat de koper of nieuwe eigenaar een weloverwogen beslissing kan nemen over de aankoop of verzorging van het paard.

In sommige gevallen wordt een klinische keuring aanbevolen als onderdeel van een jaarlijkse gezondheidscheck-up voor een paard. In andere gevallen wordt het gedaan als onderdeel van de inschrijving voor paardensportevenementen of als deel van de verkoop van paarden.

Het is belangrijk om te onthouden dat een klinische keuring geen garantie is voor de gezondheid van een paard in de toekomst, maar het geeft wel een goed beeld van de huidige gezondheid en geschiktheid van het paard.