Paardrijden is een intensieve sport waarbij het belangrijk is om comfortabele kleding te dragen die je bewegingsvrijheid geeft. Een essentieel kledingstuk voor ruiters is de paardrijbroek. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten paardrijbroeken en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste broek.

Soorten paardrijbroeken

Er zijn verschillende soorten paardrijbroeken verkrijgbaar, waaronder:

  • Jodhpurs: dit zijn strakke broeken die tot net boven de enkel komen en die gedragen worden met rijlaarzen. Jodhpurs worden vaak gebruikt bij de westernstijl.
  • Rijleggings: dit zijn strakke broeken die lijken op yogabroeken en die vaak gemaakt zijn van stretchy materiaal. Ze zijn comfortabel en geven veel bewegingsvrijheid.
  • Breeches: dit zijn de traditionele paardrijbroeken. Ze zijn strakker dan normale broeken en hebben een leren zitvlak.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een paardrijbroek?

  • Pasvorm: het is belangrijk dat de broek goed past en niet te strak of te los zit. Een goede pasvorm zorgt voor meer comfort en minder irritaties tijdens het rijden.
  • Materiaal: kies voor een ademend materiaal dat zweet goed afvoert. Dit zorgt ervoor dat je droog en comfortabel blijft tijdens het rijden.
  • Stretchy materiaal: een paardrijbroek moet voldoende stretch hebben zodat je vrij kunt bewegen tijdens het rijden.
  • Zitvlak: een goede paardrijbroek heeft een leren zitvlak. Dit zorgt voor extra grip en voorkomt dat je gaat schuiven op het zadel.
  • Tailleband: een goede tailleband zorgt ervoor dat de broek goed op zijn plek blijft zitten en niet afzakt tijdens het rijden.

Betaalbare paardrijbroeken

Een goede paardrijbroek hoeft niet duur te zijn. Er zijn verschillende betaalbare opties verkrijgbaar van bekende merken zoals Harry’s Horse, QHP en HKM. Ook zijn er budgetvriendelijke opties verkrijgbaar bij winkels zoals Decathlon en H&M.

Conclusie

Een goede paardrijbroek is essentieel voor comfortabel en veilig paardrijden. Let bij het kiezen van een broek op de pasvorm, materiaal, stretch, zitvlak en tailleband. Er zijn veel betaalbare opties verkrijgbaar van bekende merken en bij budgetvriendelijke winkels.

Rijlegging of rijbroek kopen? Neem eens een kijkje bij deze webshops en zoek, vind en koop jouw ideale rijbroek.

Ride-away store, Epplejeck, DeKroo, en gewoon bij BOL.