Paarden kunnen slapen in zowel een staande als liggende positie. Paarden zijn in staat om te slapen terwijl ze staan, dit komt doordat paarden in staat zijn om hun spieren te ontspannen en hun beenspieren zijn in staat om hen te ondersteunen zodat ze niet vallen. Dit wordt ook wel “staande slaap” genoemd.

Paarden hebben vaak een natuurlijke neiging om te staan wanneer ze slapen, vooral wanneer ze in een groep leven, omdat dit hen beschermt tegen predatoren. Dit is omdat als een dier slapend op de grond ligt, dit een gemakkelijke prooi is voor roofdieren.

Aan de andere kant, paarden kunnen ook slapen wanneer ze liggen. Dit gebeurt vaak wanneer ze in een veilige en comfortabele omgeving zijn, zoals in een stal of weide. Paarden kunnen ook slapen wanneer ze in een liggende positie zijn tijdens het transport of tijdens het transport.

In het algemeen, paarden zullen slapen wanneer ze moe zijn, ongeacht of ze staan of liggen. Het is belangrijk om een veilige en comfortabele omgeving te bieden voor paarden om te slapen, zodat ze kunnen rusten en herstellen.