Paarden zijn natuurlijk herbivoren, dat wil zeggen dat ze zich voeden met plantaardig voedsel zoals gras, hooi, granen en vruchten.

Paarden hebben specifieke voedingsbehoeften en een dieet dat te weinig voedingsstoffen bevat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk om te weten welke voeding geschikt is voor paarden en welke voeding ze nodig hebben om gezond te blijven.

Een dieet dat uitsluitend bestaat uit plantaardig voedsel is niet geschikt voor paarden, omdat paarden bepaalde essentiële voedingsstoffen missen, zoals vitamine B12, die alleen in dierlijke producten voorkomt. Paarden hebben ook behoefte aan eiwit, mineralen en vitamines die ze in dierlijke producten kunnen vinden.

Daarom is het belangrijk om paarden een gevarieerd dieet te geven met een combinatie van gras, hooi, granen en eventueel een klein deel dierlijke producten zoals melk of eieren, afhankelijk van de specifieke behoeften van het paard.

Het is dus niet aan te raden om paarden een vegetarisch dieet te geven, omdat dit niet voldoet aan hun specifieke voedingsbehoeften en kan leiden tot gezondheidsproblemen.