Wanneer gaat een paard naar de Olympische Spelen?

Paarden kunnen naar de Olympische Spelen worden gebracht als onderdeel van het deelnemende nationale paardenteam. Deze teams worden meestal samengesteld uit de beste paard-ruiter combinaties van een bepaald land en worden geselecteerd op basis van hun prestaties tijdens nationale en internationale wedstrijden.

Om gekwalificeerd te worden voor de Olympische Spelen moeten paarden en hun ruiters voldoen aan de kwalificatiecriteria die door de Internationale Ruitersportfederatie (FEI) zijn vastgesteld. Deze criteria omvatten onder andere het behalen van bepaalde resultaten tijdens kwalificatiewedstrijden en het voldoen aan de veterinaire eisen die door de FEI zijn gesteld.

Paarden die worden geselecteerd om deel te nemen aan de Olympische Spelen worden meestal enkele weken voorafgaand aan de wedstrijden naar het gastland gebracht. Ze worden gecontroleerd door de veterinaire diensten van het land om ervoor te zorgen dat ze gezond en fit zijn om te presteren. Tijdens de Spelen worden de paarden ondergebracht in speciale stallen en krijgen ze de nodige verzorging en training om optimaal te kunnen presteren tijdens de wedstrijden.