Een hoofdstel is een stuk uitrusting voor paarden waarmee het paard aangestuurd kan worden. Het hoofdstel wordt om het hoofd van het paard gedaan en bestaat uit een neusband, kinriem en kaakriem. De neusband en kinriem zijn verbonden met de teugels, die door de ruiter of menner worden vastgehouden om het paard te sturen.

Hoofdstellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt. Sommige hoofdstellen zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor het rijden in de discipline dressuur, terwijl andere hoofdstellen speciaal zijn ontworpen voor het springen. Hoofdstellen zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals leer of synthetisch materiaal.

Het is aan te raden om professioneel advies te vragen aan een dierenarts of paardentrainer om te bepalen welk hoofdstel het beste is voor jouw paard en voor het doel waarvoor het paard wordt gebruikt. Zoek ook naar informatie op het internet of vraag het advies van andere paardenliefhebbers om te bepalen wat het beste is voor jouw dier.

Hoofdstel kopen

Een hoofdstel is er in allerlei maten en soorten, het is onmogelijk om daar een selectie uit te maken. Daarom hieronder wat banners van winkels die dit verkopen.