Wat is het verschil tussen stro en hooi?

Stro en hooi zijn beide grasproducten die voornamelijk worden gebruikt als bedding voor paarden en andere dieren. Ze worden ook vaak gebruikt als voer voor paarden en andere herbivoren. Hieronder geef ik je een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen stro en hooi:

  • Oogsttijd: hooi wordt gemaakt van gras dat op het juiste moment geoogst is, voordat het begint te bloemen. Stro daarentegen wordt gemaakt van onrijp graan of andere gewassen die zijn geoogst nadat ze zijn volgroeid.
  • Voedingswaarde: hooi heeft een hogere voedingswaarde dan stro, aangezien het is gemaakt van volwassen gras dat rijk is aan voedingsstoffen. Stro heeft een lagere voedingswaarde, aangezien het is gemaakt van onrijp graan of andere gewassen die minder voedingsstoffen bevatten.
  • Smaak: hooi heeft vaak een zoetere smaak dan stro, aangezien het is gemaakt van volwassen gras. Sommige paarden hebben een voorkeur voor de smaak van hooi en zullen hier graag naar knabbelen.
  • Gebruik: hooi wordt vaak gebruikt als voer voor paarden en andere dieren, aangezien het een hogere voedingswaarde heeft dan stro. Stro wordt voornamelijk gebruikt als bedding voor paarden, aangezien het goed vocht opneemt en comfortabel is om op te liggen.

Het is aan te raden om professioneel advies te vragen aan een dierenarts of paardentrainer om te bepalen wat het beste is voor jouw paard of pony. Vaag het advies van andere paardenliefhebbers om te bepalen wat het beste is voor jouw dier.