Eenhoorns zijn mythische wezens die voorkomen in legendes, sprookjes en folklore. Ze worden vaak afgebeeld als paardachtige dieren met een enkele hoorn op hun voorhoofd. De hoorn van een eenhoorn wordt vaak beschreven als spiraalvormig en glanzend, en het wordt verondersteld magische krachten te hebben.

Traditioneel worden eenhoorns gezien als symbool van zuiverheid, kracht en majesteit. Ze worden vaak geassocieerd met genezing, magie en het bovennatuurlijke. In veel verhalen worden eenhoorns afgeschilderd als edele, elegante wezens met een vriendelijk en zachtaardig karakter.

Hoewel eenhoorns in de werkelijkheid niet bestaan en als fictieve wezens worden beschouwd, hebben ze een sterke aanwezigheid in kunst, literatuur en populaire cultuur. Ze worden vaak afgebeeld als kleurrijke, betoverende wezens die de verbeelding van mensen aanspreken en een gevoel van verwondering oproepen.

Het beeld van eenhoorns is gevarieerd in verschillende culturen en tijdperken, maar over het algemeen blijven ze een iconisch en geliefd symbool van mystiek en magie.

EppleJeck heeft een aparte unicorn-shop voor al je paard-unicorn-benodigdheden, en uiteraard heeft BOL ook een grote collectie aan unicorn artikelen (van verkleedkleding tot drinkbekers, en van armbandjes tot kleurboeken).