Peesbeschermers zijn beschermende uitrusting voor de benen van het paard. Ze worden gebruikt om blessures te voorkomen en schade te minimaliseren tijdens het rijden, springen, of bij het doen van andere activiteiten. In dit artikel zullen we de verschillende soorten peesbeschermers bespreken, hun doeleinden en hoe ze te gebruiken.

Soorten Peesbeschermers

Er zijn verschillende soorten peesbeschermers, elk met hun eigen doeleinden en eigenschappen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende types:

Kogelbeschermers

Kogelbeschermers worden gebruikt om het gewricht van het paard aan de achterkant te beschermen. Deze beschermers zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals neopreen of leer, en worden vastgemaakt met klittenband.

Peesbeschermers

Peesbeschermers worden gebruikt om de pezen van het paard te beschermen. Deze beschermers worden vaak gebruikt tijdens het springen of tijdens trainingen waarbij de pezen van het paard meer stress ondervinden. Peesbeschermers zijn meestal gemaakt van neopreen of leer en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Transportbeschermers

Transportbeschermers worden gebruikt om de benen van het paard te beschermen tijdens transport. Deze beschermers zijn doorgaans gemaakt van dikker materiaal dan de peesbeschermers en zijn vaak voorzien van extra vulling om schokken te absorberen.

Dressuurbeschermers

Dressuurbeschermers worden vaak gebruikt tijdens dressuurwedstrijden. Deze beschermers zijn vaak dunner en minder opvallend dan andere soorten peesbeschermers. Ze zijn ontworpen om de benen van het paard te beschermen tijdens dressuurtrainingen en wedstrijden

Harrys Horse Dressuurbeschermers

Harrys Horse Dressuurbeschermers Air Achter Zwart Cob

o.a. verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24/05/2024 - 06:56

Doel van Peesbeschermers

Het doel van peesbeschermers is om de benen van het paard te beschermen tegen letsel. Peesbeschermers bieden een laag bescherming tegen schokken en stoten, en kunnen helpen om schade aan pezen, ligamenten en botten te voorkomen.

Hoe Peesbeschermers te Gebruiken

Het is belangrijk om peesbeschermers op de juiste manier te gebruiken om maximale bescherming te bieden. Hieronder staan enkele tips voor het gebruik van peesbeschermers:

  • Zorg ervoor dat de peesbeschermers de juiste maat hebben en goed passen. Een te kleine of te grote peesbeschermer kan de werking belemmeren en het paard oncomfortabel maken.
  • Zorg ervoor dat de peesbeschermers schoon en droog zijn voordat u ze gebruikt. Vochtige of vuile peesbeschermers kunnen schade veroorzaken aan de huid van het paard.
  • Controleer regelmatig of de peesbeschermers nog op hun plaats zitten en niet zijn verschoven. Een verschoven peesbeschermer biedt geen bescherming en kan zelfs schade veroorzaken

o.a. verkrijgbaar bij

dekroo.nl (€0,00)
bol.com (€35,00)
Laatst bijgewerkt op: 24/05/2024 - 07:00

o.a. verkrijgbaar bij

dekroo.nl (€0,00)
bol.com (€22,95)
Laatst bijgewerkt op: 24/05/2024 - 06:59

o.a. verkrijgbaar bij

ej.nl (€99,95)
dekroo.nl (€107,00)
bol.com (€133,47)
Laatst bijgewerkt op: 24/05/2024 - 06:59

o.a. verkrijgbaar bij

dekroo.nl (€0,00)
ej.nl (€64,95)
bol.com (€66,37)
Laatst bijgewerkt op: 24/05/2024 - 06:58