Rijkleding is kleding die speciaal ontworpen is om te dragen tijdens het paardrijden. Het doel van rijkleding is om comfort en veiligheid te bieden tijdens het rijden. Rijkleding bestaat meestal uit een rijbroek, rijlaarzen of jodhpurs, een rijhelm, een shirt of blouse en soms een vest of jas. De materialen waarvan rijkleding is gemaakt, zijn vaak ademend en rekbaar, zodat de ruiter comfortabel kan bewegen en niet beperkt wordt tijdens het rijden. Rijkleding is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, van traditioneel tot modern en van klassiek tot trendy.

Als je gaat deelnemen aan paardrijwedstrijden, is het belangrijk om de juiste wedstrijdkleding te dragen. Wedstrijdkleding is niet alleen bedoeld om er professioneel uit te zien, maar ook om je veilig te houden tijdens het rijden. Hieronder bespreken we enkele aspecten van wedstrijdkleding die belangrijk zijn om te overwegen.

Een van de belangrijkste onderdelen van wedstrijdkleding is de rijbroek. Rijbroeken zijn speciaal ontworpen om de juiste pasvorm te hebben tijdens het rijden. Ze zijn vaak gemaakt van stretchstof en hebben een hoge tailleband om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats blijven zitten. Rijbroeken zijn ook vaak voorzien van zakken voor de handen, zodat je de teugels in de juiste positie kunt houden tijdens het rijden.

Een ander belangrijk onderdeel van wedstrijdkleding is de rijjas. Rijjassen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de regels van de wedstrijd en om een professionele uitstraling te hebben. Ze zijn vaak gemaakt van ademend materiaal en hebben een aantal zakken voor het opbergen van spullen.

Een ander belangrijk onderdeel van wedstrijdkleding is de rijlaarzen. Rijlaarzen zijn speciaal ontworpen om veiligheid en ondersteuning te bieden tijdens het rijden. Ze zijn vaak gemaakt van leer en hebben een rubberzool voor extra grip.

Ten slotte is het dragen van een veiligheidshelm (of cap) een vereiste tijdens wedstrijden. Veiligheidshelmen zijn speciaal ontworpen om de hoofd van de ruiter te beschermen tijdens een val. Ze zijn vaak gemaakt van hard plastic en hebben een verstelbare band voor een goede pasvorm.

In samenvatting is wedstrijdkleding bedoeld om veiligheid en professionele uitstraling te bieden tijdens paardrijwedstrijden. Rijbroeken, rijjassen, rijlaarzen en veiligheidshelmen zijn de belangrijkste onderdelen van wedstrijdkleding die je moet overwegen wanneer je gaat deelnemen aan wedstrijden. Zorg ervoor dat je de juiste kleding koopt en onderhoudt om ervoor te zorgen dat je er professioneel uitziet en veilig bent tijdens het rijden.

20% op alle rijbroeken en rijleggings
20% op alle rijbroeken en rijleggings
Geldig in alle filialen en online van 25 januari t/m 7 februari 2023. Ariat max 10%, m.u.v. Equestrian Stockholm, Pénélope, Pikeur, Tommy Hilfiger, nieuwe collectie, Online Only-, beste- en vaste prijsartikelen, speciale bestellingen, reeds afgeprijsde artikelen of in combinatie met andere acties/kortingsbonnen. Typefouten en modelwijzigingen voorbehouden