Paardenkoekjes zijn kleine, harde koekjes die speciaal voor paarden zijn gemaakt. Ze zijn meestal gemaakt van granen, fruit en stroop, en kunnen verschillende smaken en vormen hebben. Paardenkoekjes zijn een populaire traktatie voor paarden en worden vaak gebruikt om ze te belonen of te trainen.

Waarom paardenkoekjes geven?

Er zijn verschillende redenen waarom je je paard paardenkoekjes kunt geven:

Als beloning: Paardenkoekjes zijn een lekkere manier om je paard te belonen voor goed gedrag. Dit kan helpen om het trainen van je paard gemakkelijker en leuker te maken.

Als afleiding: Paardenkoekjes kunnen een goede afleiding zijn voor paarden in stressvolle situaties. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het laden van een paard op een trailer of bij het knippen van de hoeven.

Voor de fun: Paarden vinden paardenkoekjes gewoon lekker! Het geven van een paardenkoekje is een leuke manier om je paard te verwennen.

Zelf paardenkoekjes maken

Je kunt paardenkoekjes zelf maken met eenvoudige ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Er zijn veel verschillende recepten voor paardenkoekjes online te vinden.

Let op:

  • Zorg ervoor dat de koekjes volledig zijn afgekoeld voordat je ze aan je paard geeft.
  • Geef je paard niet te veel koekjes in één keer.
  • Paardenkoekjes zijn een lekkere traktatie, maar ze mogen de normale voeding van je paard niet vervangen.
  • Zorg ervoor dat de paardenkoekjes die je geeft geen ingrediënten bevatten die giftig zijn voor paarden, zoals chocolade, druiven of avocado.
Koekjes Paardensnoepjes – Banaan – 1 kg

o.a. verkrijgbaar bij

bol.com (€13,95)
Laatst bijgewerkt op: 20/06/2024 - 06:12